Veel gestelde vragen over Prolira-DeltaScan

Hoe werkt DeltaScan?

DeltaScan is een speciaal voor de zorgprofessional ontwikkelde EEG-monitor voor gebruik aan het bed. Voor het gebruik van DeltaScan adviseren wij een training. Na enige oefening is het vrij eenvoudig om DeltaScan bij patiënten te gebruiken. Binnen enkele minuten (dit is inclusief het aanbrengen en verwijderen van de DeltaScan Patch) is er een duidelijk meetresultaat, dat aangeeft hoe waarschijnlijk het is dat de patiënt delirium heeft.

 Klik op onderstaande film om te zien hoe DeltaScan gebruikt wordt.

Hoe vaak moet ik DeltaScan gebruiken?

DeltaScan is speciaal ontwikkeld voor het detecteren en monitoren van delirium. Op basis van richtlijnen, net als bij het gebruik van de DOSS en CAM-ICU, wordt aangeraden om elke shift (dus 3 keer per dag) een DeltaScan meting te doen bij elke patiënt met een risico op een delirium.

Wat gebeurt er met de gegevens na de DeltaScan-meting?

DeltaScan meet met behulp van elektro-encefalografie (EEG) de hersenactiviteit van de patiënt. De EEG-registraties zijn nooit te herleiden naar een specifieke patiënt, want DeltaScan registreert geen patiëntgegevens. Wanneer het ziekenhuis ermee instemt, zal Prolira de meetgegevens verzamelen en gebruiken voor het testen en verder verbeteren van het DeltaScan-algoritme.

Welke accessoires worden met DeltaScan meegeleverd?

DeltaScan is gemonteerd op een hoogwaardige rolstandaard. Naast de DeltaScan Monitor leveren we ook DeltaScan Patches, die op het hoofd van de patiënt wordt aangebracht. Deze Patches zijn voor eenmalig gebruik.
Ook worden enkele aanvullende benodigdheden meegeleverd die wij adviseren voor optimale DeltaScan-metingen. Alle benodigdheden hebben een duidelijke plek op de rolstandaard.

Veroorzaken de DeltaScan Patches, die op het hoofd worden aangebracht, ongemak bij de patiënt?

Nee, een meting met DeltaScan is ongevaarlijk en levert geen ongemak op. De Patch wordt direct na meting van het hoofd verwijderd.

Hoeveel scans kan DeltaScan maken voordat hij weer moet worden opgeladen?

Hoe vaak de batterij van DeltaScan moet worden opgeladen, hangt af van de gebruiksintensiteit. We raden aan om de batterij iedere dag op te laden, hoewel deze waarschijnlijk langer mee gaat.

Hebt u nog vragen of is uw interesse gewekt?

Neem dan gerust contact met ons op!

Revisie nummer: 1.               

DeltaScan is an EU registered trademark with Certificate No 018280613

Prolira BV
Hoofdkantoor:
IJsselburcht 3 
6825BS Arnhem
The Netherlands      

 

Bezoekadres:
Padualaan 8
3584CH Utrecht
The Netherlands

 

T. +31 (0)85 06 01 656
E.  Info@prolira.com
W. www.prolira.com

error: Content is protected !!