• FAQ’s DeltaScan

  Hoe werkt DeltaScan?

  DeltaScan is een speciaal voor de zorgprofessional ontwikkelde EEG-monitor voor gebruik aan het bed. DeltaScan detecteert polymorfe deltagolven. Deze golven correleren zeer sterk met acute encefalopathie en delirium.

  Voor het gebruik van DeltaScan adviseren wij een training. Na enige oefening is het vrij eenvoudig om DeltaScan bij patiënten te gebruiken. Binnen 4 minuten (dit is inclusief het aanbrengen en verwijderen van de DeltaScan Patch) is er een duidelijk meetresultaat, dat aangeeft hoe waarschijnlijk het is dat de patiënt acute encefalopathie en/of delirium heeft.

  Klik op onderstaande film om te zien hoe DeltaScan gebruikt wordt.

  Veel gestelde vragen

  DeltaScan is speciaal ontwikkeld voor het detecteren en monitoren van acute encefalopathie en/ of delirium. Op basis van richtlijnen, net als bij het gebruik van de DOSS en CAM-ICU, wordt aangeraden om elke shift (dus 3 keer per dag) een DeltaScan meting te doen bij elke patiënt met een risico op een delirium.

  DeltaScan meet met behulp van elektro-encefalografie (EEG) de hersenactiviteit van de patiënt. Het algoritme (werkt op basis van Artificiële Intelligentie) detecteert polymorfe deltagolven. Deze golven correleren zeer sterk met acute encefalopathie en delirium.

  De EEG-registraties zijn nooit te herleiden naar een specifieke patiënt, want DeltaScan registreert geen patiëntgegevens. Wanneer het ziekenhuis ermee instemt, zal Prolira de meetgegevens verzamelen en gebruiken voor het testen en verder verbeteren van het DeltaScan-algoritme.

  DeltaScan is gemonteerd op een hoogwaardige rolstandaard. Naast de DeltaScan Monitor leveren we ook DeltaScan Patches, die op het hoofd van de patiënt wordt aangebracht. Deze Patches zijn voor eenmalig gebruik.

  Ook worden enkele aanvullende benodigdheden meegeleverd die wij adviseren voor optimale DeltaScan-metingen. Alle benodigdheden hebben een duidelijke plek op de rolstandaard.

  Nee, een meting met DeltaScan is ongevaarlijk en levert geen ongemak op. De Patch wordt direct na meting van het hoofd verwijderd.

  Hoe vaak de batterij van DeltaScan moet worden opgeladen, hangt af van de gebruiksintensiteit. We raden aan om de batterij iedere dag op te laden, hoewel deze waarschijnlijk langer mee gaat.


  Is uw interesse gewekt of heeft u vragen?

  Neem dan gerust contact met ons op!


  E-learning

  Prolira biedt gratis 3 e-learning modules aan, van elk ca 10 minuten,
  die informatief en interactief zijn, onder andere omdat er video’s in zijn verwerkt:

  1. voor verpleegkundigen: delirium en acute encefalopathie
  2. voor artsen: delirium
  3. voor zorgprofessionals: Prolira-DeltaScan gebruik

  of neem contact met ons op

  DeltaScan® is an EU registered trademark (Certificate Nr 018280613) Versie 2.0

  Postal address (for every letter/parcel/package):
  Prolira BV, Kruytgebouw, UInc
  Winthontlaan 30C
  3526 KV Utrecht
  The Netherlands

  Visiting address:
  Prolira BV
  Padualaan 8, Kruytgebouw
  3584 CH Utrecht


  T
  EW


  +31 (0)85 060 1656
  info@prolira.com
  www.prolira.com