News & Updates

Prolira sluit partnership met Medicare

Geschreven door Prolira | 29 november 2023 8:13:25 Z

Prolira en Medicare gaan samenwerken bij de uitrol van de medische DeltaScan technologie in Nederland. DeltaScan van Prolira is een technologie waarmee ziekenhuizen vroegtijdig delirium kunnen vaststellen bij patiënten, de nummer 1 oorzaak van cognitieve achteruitgang na ziekenhuisopname. De technologie wordt inmiddels succesvol toegepast in verschillende ziekenhuizen in Nederland. Medicare gaat Prolira ondersteunen bij de verdere uitrol van DeltaScan in Nederland.

Dominic Spadafore, CEO van Prolira: “De afgelopen jaren hebben we veel tijd en energie besteed om samen met onze partnerziekenhuizen te werken aan het valideren, toepassen en vaststellen van meerwaarde van DeltaScan in de praktijk. We zien nu, dat met behulp van on objectieve meetinstrument, ziekenhuizen eerder in staat zijn om delirium vast te stellen bij hun kwetsbare patiënten. We zien ook dat ziekenhuizen daarmee een aanzienlijke reductie in ligdagen kunnen realiseren. Ik ben blij dat Medicare ons in Nederland gaat ondersteunen bij de uitrol en verkoop van onze DeltaScan technologie.”


Xander Schrage
, algemeen directeur van Medicare: “We volgen het succesverhaal van Prolira al een tijd. Erg indrukwekkend wat de organisatie en de technologie gepresteerd hebben. Nu we een trotse partner van Prolira zijn geworden, gaan wij ons als distributeur inzetten om meer ziekenhuizen en afdelingen binnen ziekenhuizen op het spoor van DeltaScan te zetten. Wij zien dat deze technologie een impactvolle transformatie in de zorg voor kwetsbare ouderen kan helpen realiseren. Samen met zorgprofessionals gaan wij daaraan vol motivatie werken.”