• Over ons


  Het management team

  Dominic Spadafore

  CEO

  Dominic is een doorgewinterde Amerikaanse medtech executive met meer dan twintig jaar ervaring in de industrie met een succesvolle track record in de commercialisatie van innovatieve medische technologieën. In 2023 nam hij de rol van CEO van Prolira op zich, omdat DeltaScan een overtuigend waardepropositie biedt voor zorgverleners en patiënten die te maken hebben met acuut hersenfalen, een complicatie die vaak over het hoofd wordt gezien en te weinig wordt gediagnosticeerd. Hij bouwt graag de toegang tot deze nieuwe technologie uit, op de Amerikaanse markt en in belangrijke Europese landen. Voorheen was hij bij Prolira SVP van US Operations (sinds 2022) en daarvoor bekleedde hij verschillende leidinggevende functies in de industrie, o.a. SVP van Sales en Marketing bij Somanetics Corporation (overgenomen door Covidien), en Vice President van Sales & Marketing voor Bmeye BV (overgenomen door Edwards Life Sciences).

  Rutger van Merkerk, PhD, Msc.

  Chief Operations Officer, founder

  Rutger beschikt over jarenlange ervaring in de markt voor medische hulpmiddelen. Voor vroege fase Business Development van academische uitvindingen heeft hij verschillende medische (monitoring) producten van idee naar markt gebracht. In startup management heeft hij succesvol VC-investeringsrondes geclosed met milestones voor device ontwikkeling, klinische studies, CE & EU MDR certificering en marktontwikkeling. Rutger houdt van het bouwen van bedrijven en van bedrijfsstrategie.

  Annemarie Willems, MSc.

  Chief Business Development, founder

  Annemarie heeft ruim twintig jaar ervaring op het gebied van marketing en sales in de internationale markt voor medische hulpmiddelen, en houdt zich bezig met de totstandkoming van innovatieve medische hulpmiddelen. Haar achtergrond is Industrial Design Engineering (TU Delft). Door de jaren heen heeft ze vooral ruime ervaring opgedaan met betrekking tot het plannen/offreren en verwezenlijken van concepten tot daadwerkelijk grootschalig geproduceerde medische disposables (Medisize) als Business Development Manager, ondernemerschap en de totstandkoming van innovatieve medische hulpmiddelen (Mount Medical, Academic Medical Center Amsterdam Technology Transfer Office). Goede, strategische partners vinden en contracteren is belangrijk voor Prolira’s groei.

  Sjoerd Kruijff, MSc.

  Chief Marketing & Sales

  Sjoerd is een zorgprofessional met meer dan vijftien jaar ervaring op het gebied van Commercial Innovation, Corporate Venturing en algemene commerciële werkzaamheden zoals medical marketing en sales. De kracht van Sjoerd is het ontwikkelen van een “evidence based” commerciële strategie en het succesvol implementeren ervan. Bij Prolira werkt hij daarom ook dagelijks samen met het klinisch implementatie team!

  Tjeerd de Boorder, PhD

  Chief Clinical Officer

  Tjeerd heeft een biotechnologie- en zoölogieachtergrond en is zes jaar werkzaam geweest als operatieassistent. Daarna heeft hij dertien jaar binnen de afdeling Medische Technologie en Klinische Fysica van het UMC Utrecht gewerkt. Hij heeft onder meer technische ondersteuning gegeven bij patiënten met een steunhart. Verder heeft hij heel veel ervaring opgedaan met het onderzoek naar en de implementatie van innovatieve medische technologie. In 2018 is hij gepromoveerd op “nieuwe lasersystemen voor chirurgie: fysische aspecten en implementatie in de kliniek” en is hij bij Prolira Chief Clinical Officer.


  Klinische implementatie/Research

  Jolien van Leijen

  Klinisch specialist

  Jolien is opgeleid als verpleegkundige en heeft jarenlang op diverse ziekenhuisafdelingen gewerkt. Daarna heeft ze onder meer gewerkt aan positionering van farmaceutische producten bij medisch specialisten en verpleegkundigen en aan de marktintroductie van een nieuw testsysteem bij Nederlandse ziekenhuizen. Bij al die functies is duidelijke overdracht van klinisch relevante informatie belangrijk gebleken. Sinds november 2019 is Jolien Prolira’s klinische applicatie team komen versterken.


  Is uw interesse gewekt of heeft u vragen?

  Neem dan gerust contact met ons op!


  E-learning

  Prolira biedt gratis 3 e-learning modules aan, van elk ca 10 minuten,
  die informatief en interactief zijn, onder andere omdat er video’s in zijn verwerkt:

  1. voor verpleegkundigen: delirium en acute encefalopathie
  2. voor artsen: delirium
  3. voor zorgprofessionals: Prolira-DeltaScan gebruik

  of neem contact met ons op

  DeltaScan® is an EU registered trademark (Certificate Nr 018280613) Versie 2.0

  Postal address (for every letter/parcel/package):
  Prolira BV, Kruytgebouw, UInc
  Winthontlaan 30C
  3526 KV Utrecht
  The Netherlands

  Visiting address:
  Prolira BV
  Padualaan 8, Kruytgebouw
  3584 CH Utrecht


  T
  EW


  +31 (0)85 060 1656
  info@prolira.com
  www.prolira.com