Over ons

Onze organisatie

Prolira is in 2015 opgericht als medisch technologische startup (spin-off) van het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht). Prolira’s DeltaScan, een CE gecertificeerd medisch hulpmiddel, is ontwikkeld vanwege de klinische noodzaak om delirium beter en eerder te detecteren en is gebaseerd op baanbrekend klinisch onderzoek onder leiding van neuroloog-intensivist prof. dr. Arjen Slooter en zijn ‘Brain at Risk’-onderzoeksgroep.

Inmiddels heeft Prolira een team van meer dan vijftien ervaren professionals. Ons team zet zich in voor betere detectie & monitoring voor delirium, om zo zorgverleners te helpen de best mogelijke deliriumzorg te kunnen bieden aan hun patiënten.

Prolira wordt gesteund door professionele Venture Capital fondsen die thuis zijn in zorginnovaties en door het EU Horizon 2020-programma voor veelbelovende innovaties.

Het management team

  Rutger van Merkerk, PhD, Msc.

CEO, founder

Rutger beschikt over jarenlange ervaring in de markt voor medische hulpmiddelen. Voor vroege fase Business Development van academische uitvindingen heeft hij verschillende medische (monitoring) producten van idee naar markt gebracht. In startup management heeft hij succesvol VC-investeringsrondes geclosed met milestones voor device ontwikkeling, klinische studies, CE & EU MDR certificering en marktontwikkeling. Rutger houdt van het bouwen van bedrijven en van bedrijfsstrategie.

 

  Annemarie Willems, MSc.

Chief Business Development, founder

Annemarie heeft ruim twintig jaar ervaring op het gebied van marketing en sales in de internationale markt voor medische hulpmiddelen, en houdt zich bezig met de totstandkoming van innovatieve medische hulpmiddelen. Haar achtergrond is Industrial Design Engineering (TU Delft). Door de jaren heen heeft ze vooral ruime ervaring opgedaan met betrekking tot het plannen/offreren en verwezenlijken van concepten tot daadwerkelijk grootschalig geproduceerde medische disposables (Medisize) als Business Development Manager, ondernemerschap en de totstandkoming van innovatieve medische hulpmiddelen (Mount Medical, Academic Medical Center Amsterdam Technology Transfer Office). Goede, strategische partners vinden en contracteren is belangrijk voor Prolira’s groei.

Annemarie Willems

+ 31 6 22 97 89 72

 Sjoerd Kruijff, MSc.

Chief Marketing & Sales

Sjoerd is een zorgprofessional met meer dan vijftien jaar ervaring op het gebied van Commercial Innovation, Corporate Venturing en algemene commerciële werkzaamheden zoals medical marketing en sales. De kracht van Sjoerd is het ontwikkelen van een “evidence based” commerciële strategie en het succesvol implementeren ervan. Bij Prolira werkt hij daarom ook dagelijks samen met het klinisch implementatie team!

 

Sjoerd Kruijff

+ 31 6 38 29 41 47

 Tjeerd de Boorder, PhD

Chief Clinical Officer

Tjeerd heeft een biotechnologie- en zoölogieachtergrond en is zes jaar werkzaam geweest als operatieassistent. Daarna heeft hij dertien jaar binnen de afdeling Medische Technologie en Klinische Fysica van het UMC Utrecht gewerkt. Hij heeft onder meer technische ondersteuning gegeven bij patiënten met een steunhart. Verder heeft hij heel veel ervaring opgedaan met het onderzoek naar en de implementatie van innovatieve medische technologie. In 2018 is hij gepromoveerd op “nieuwe lasersystemen voor chirurgie: fysische aspecten en implementatie in de kliniek” en is hij bij Prolira Chief Clinical Officer.

Klinische implementatie/Research

 Erik Tio

Klinisch specialist

Erik is, met zijn achtergrond als operatieverpleegkundige, in de medische industrie gaan werken en heeft een jarenlange ervaring met de introductie en begeleiding van nieuwe high-end producten en technologieën, voor gebruik op de Intensive Care, bij thoraxchirurgie en of anesthesiologie. Zijn doel is de zorgprofessional te ondersteunen met de beste en meest efficiënte en veilige producten voor de patiënt, tegen uiteindelijk lagere kosten voor het ziekenhuis. Sinds april 2021 is hij Klinisch Specialist DeltaScan bij Prolira en verzorgt hij DeltaScan introductietrainingen en begeleiding bij het klinisch gebruik van DeltaScan.

+31 6 4806 2436

 Jolien van Leijen

Klinisch specialist

Jolien is opgeleid als verpleegkundige en heeft jarenlang op diverse ziekenhuisafdelingen gewerkt. Daarna heeft ze ondermeer gewerkt aan positionering van farmaceutische producten bij medisch specialisten en verpleegkundigen en aan de marktintroductie van een nieuw testsysteem bij Nederlandse ziekenhuizen.  Bij al die functies is duidelijke overdracht van klinisch relevante informatie belangrijk gebleken. Sinds november 2019 is Jolien Prolira’s klinische applicatie team komen versterken.

Het marktintroductie team

Het marktintroductieteam van Prolira richt zich eerst op ziekenhuizen in Noord-Europa. Het team wordt bijgestaan door adviseurs uit verschillende landen, die als geen ander bekend zijn met delirium en de markt voor het monitoren van vitale functies in de ziekenhuissetting.

 Robin Benthem

Accountmanager Nederland

Robin werkt sinds 2003 in de medische sector en beschikt over ruime commerciële ervaring, opgedaan met diverse (medische en technologische) producten in ziekenhuizen, ZBC’s en apotheken. Robin heeft een affiniteit met “evidence based” strategieën. Op basis van medisch wetenschappelijk bewijs is hij gemotiveerd om de deliriumzorg te verbeteren voor zowel de patiënt, de zorgprofessional alsmede de ziekenhuizen.

+31 6 14 72 17 58

 Arno Theunisse

Accountmanager Nederland

Arno is zijn hele leven al werkzaam in de medische industrie, met verschillende oplossingen heeft hij veel ziekenhuizen en patiënten kunnen helpen. Zijn doel is om meer ziekenhuizen efficiënter met acute encefalopathie en delirium zorg te laten omgaan, zodat meer zorgprofessionals en patiënten hier baat bij hebben. Arno gaat met vol enthousiasme Nederland laten kennismaken met DeltaScan.

Het technische team

Het technische team van Prolira bestaat uit internationale EEG-experts, algoritmeontwikkelaars en softwarespecialisten uit onder andere Canada en Nederland.

Adviseurs

  Prof. Dr. Arjen Slooter

Medical Advisor

Arjen Slooter is hoogleraar IC-neuropsychiatrie in het UMC Utrecht, voorzitter van de delirium sectie van het richtlijnencomité van de American Society of Critical Care Medicine en sinds 2017 de gekozen president van de European Delirium Association. Hij doet onderzoek naar delirium en naar de neuropsychiatrische langetermijn uitkomsten na een kritieke ziekte of anesthesie en chirurgie. Bij zijn onderzoek maakt hij gebruik van zowel epidemiologische als neurowetenschappelijke (EEG, MRI) hulpmiddelen. Hij treedt op als klinisch adviseur voor Prolira, maar heeft geen persoonlijk belang in het bedrijf. Eventuele (toekomstige) winst die voortkomt uit de screening van delirium met behulp van EEG, zal uitsluitend worden gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek.

  Dr. Frans Leijten

EEG-expert

Frans Leijten, arts, PhD, beschikt als neuroloog en klinisch neurofysioloog over waardevolle klinische en EEG-expertise. Het grootste deel van zijn carrière heeft hij zich beziggehouden met het diagnosticeren van epilepsie aan de hand van EEG, en met epilepsiechirurgie met toepassing van EEG. Hij staat aan het hoofd van de EEG-afdeling en de monitoringsunit voor invasieve EEG-registratie van het UMC Utrecht. Dr. Leijten heeft grote interesse in innovatieve medische bedrijven en is bereid zijn schat aan kennis in te zetten ten behoeve van Prolira’s DeltaScan.

  Boudewijn Bollen

Industrie expert medische monitoring

Boudewijn Bollen treedt op als adviseur voor Prolira. Hij heeft in de board gezeten van verschillende Amerikaanse medische bedrijven die nieuwe parameters en nieuwe technieken voor patiënten monitoring op de markt hebben gebracht. Hierdoor weet hij als geen ander wat er komt kijken bij het lanceren van en het realiseren van marktgroei voor nieuwe medische monitoringstechnieken en -hulpmiddelen in Europa.
Hij heeft een grote bijdrage geleverd aan het marktsucces van onder andere:
– Aspect Medical, het bedrijf dat de BIS-monitor ontwikkeld heeft en in de handel heeft gebracht (BIS-monitor is een apparaat dat tijdens een operatie met behulp van EEG de diepte van de anesthesie meet). In 2009 werd Aspect Medical overgenomen door Covidien, thans Medtronic;
– de Nellcor SpO2-sensor (‘s werelds eerste zuurstofsaturatiesensor voor eenmalig gebruik, die inmiddels in elk ziekenhuis gebruikt wordt bij het bewaken van de vitale functies).

  Dominic Spadafore

Industrie expert medische monitoring

Dominic Spadafore heeft meer dan 25 jaar besteed aan het commercialiseren van een diverse verzameling medische hulpmiddelen, die bijdragen aan verbeterde patiëntenzorg, zowel in de VS als internationaal.

De afgelopen 17 jaar lag zijn focus op technologieën in een vroeg stadium. Hij leidde commerciële teams tot het punt van acquisitie voor de in de VS gevestigde Somanetics Corporation, waar hij een nieuw hemodynamisch vitale functiemeting introduceerde, die wordt gebruikt om een adequate weefselperfusie te verzekeren, en Bmeye BV, een nieuw niet-invasief cardiac output-apparaat dat in Nederland is ontwikkeld.
Meest recent bekleedde hij de functie van de Amerikaanse president van The Surgical Company, een Nederlandse houdstermaatschappij die bestaat uit verschillende distributie- en productiebedrijven.

 

Revisie nummer: 1.               

DeltaScan is an EU registered trademark with Certificate No 018280613

Prolira BV
Hoofdkantoor:
IJsselburcht 3 
6825BS Arnhem
The Netherlands      

 

Bezoekadres:
Padualaan 8
3584CH Utrecht
The Netherlands

 

T. +31 (0)85 06 01 656
E.  Info@prolira.com
W. www.prolira.com

error: Content is protected !!