• Engels
  • Duits
 • Over ons

  Onze organisatie

  Prolira is in 2015 opgericht als medisch technologische startup (spin-off) van het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht).

  Prolira’s DeltaScan, een CE en MDR gecertificeerd medisch hulpmiddel, is ontwikkeld vanwege de klinische noodzaak om acute encefalopathie en delirium vaker en eerder te detecteren.

  DeltaScan heeft een stevig academisch fundament en is gebouwd op baanbrekend klinisch onderzoek onder leiding van neuroloog-intensivist prof. dr. Arjen Slooter en zijn ‘Brain at Risk’-onderzoeksgroep.

  Inmiddels heeft Prolira een team van meer dan vijftien ervaren professionals. Ons team gelooft dat acute encefalopathie en delirium goed te behandelen zijn. Wij helpen zorgverleners de best mogelijke acute encefalopathie- en deliriumzorg aan patiënten te bieden.

  Prolira is gefinancierd door Venture Capital fondsen die thuis zijn in zorginnovaties en door het EU Horizon 2020-programma voor veelbelovende innovaties.


  Accountmanagement

  Robin Benthem

  Accountmanager Nederland

  Robin werkt sinds 2003 in de medische sector en beschikt over ruime commerciële ervaring, opgedaan met diverse (medische en technologische) producten in ziekenhuizen, ZBC’s en apotheken. Robin heeft een affiniteit met “evidence based” strategieën. Op basis van medisch wetenschappelijk bewijs is hij gemotiveerd om de deliriumzorg te verbeteren voor zowel de patiënt, de zorgprofessional alsmede de ziekenhuizen.

  Arno Theunisse

  Accountmanager Nederland

  Arno is zijn hele leven al werkzaam in de medische industrie, met verschillende oplossingen heeft hij veel ziekenhuizen en patiënten kunnen helpen. Zijn doel is om meer ziekenhuizen efficiënter met acute encefalopathie en delirium zorg te laten omgaan, zodat meer zorgprofessionals en patiënten hier baat bij hebben. Arno gaat met vol enthousiasme Nederland laten kennismaken met DeltaScan.


  Het management team

  Rutger van Merkerk, PhD, Msc.

  CEO, founder

  Rutger beschikt over jarenlange ervaring in de markt voor medische hulpmiddelen. Voor vroege fase Business Development van academische uitvindingen heeft hij verschillende medische (monitoring) producten van idee naar markt gebracht. In startup management heeft hij succesvol VC-investeringsrondes geclosed met milestones voor device ontwikkeling, klinische studies, CE & EU MDR certificering en marktontwikkeling. Rutger houdt van het bouwen van bedrijven en van bedrijfsstrategie.

  Annemarie Willems, MSc.

  Chief Business Development, founder

  Annemarie heeft ruim twintig jaar ervaring op het gebied van marketing en sales in de internationale markt voor medische hulpmiddelen, en houdt zich bezig met de totstandkoming van innovatieve medische hulpmiddelen. Haar achtergrond is Industrial Design Engineering (TU Delft). Door de jaren heen heeft ze vooral ruime ervaring opgedaan met betrekking tot het plannen/offreren en verwezenlijken van concepten tot daadwerkelijk grootschalig geproduceerde medische disposables (Medisize) als Business Development Manager, ondernemerschap en de totstandkoming van innovatieve medische hulpmiddelen (Mount Medical, Academic Medical Center Amsterdam Technology Transfer Office). Goede, strategische partners vinden en contracteren is belangrijk voor Prolira’s groei.

  Sjoerd Kruijff, MSc.

  Chief Marketing & Sales

  Sjoerd is een zorgprofessional met meer dan vijftien jaar ervaring op het gebied van Commercial Innovation, Corporate Venturing en algemene commerciële werkzaamheden zoals medical marketing en sales. De kracht van Sjoerd is het ontwikkelen van een “evidence based” commerciële strategie en het succesvol implementeren ervan. Bij Prolira werkt hij daarom ook dagelijks samen met het klinisch implementatie team!

  Tjeerd de Boorder, PhD

  Chief Clinical Officer

  Tjeerd heeft een biotechnologie- en zoölogieachtergrond en is zes jaar werkzaam geweest als operatieassistent. Daarna heeft hij dertien jaar binnen de afdeling Medische Technologie en Klinische Fysica van het UMC Utrecht gewerkt. Hij heeft onder meer technische ondersteuning gegeven bij patiënten met een steunhart. Verder heeft hij heel veel ervaring opgedaan met het onderzoek naar en de implementatie van innovatieve medische technologie. In 2018 is hij gepromoveerd op “nieuwe lasersystemen voor chirurgie: fysische aspecten en implementatie in de kliniek” en is hij bij Prolira Chief Clinical Officer.


  Klinische implementatie/Research

  Erik Tio

  Klinisch specialist

  Erik is, met zijn achtergrond als operatieverpleegkundige, in de medische industrie gaan werken en heeft een jarenlange ervaring met de introductie en begeleiding van nieuwe high-end producten en technologieën, voor gebruik op de Intensive Care, bij thoraxchirurgie en of anesthesiologie. Zijn doel is de zorgprofessional te ondersteunen met de beste en meest efficiënte en veilige producten voor de patiënt, tegen uiteindelijk lagere kosten voor het ziekenhuis. Sinds april 2021 is hij Klinisch Specialist DeltaScan bij Prolira en verzorgt hij DeltaScan introductietrainingen en begeleiding bij het klinisch gebruik van DeltaScan.

  Jolien van Leijen

  Klinisch specialist

  Jolien is opgeleid als verpleegkundige en heeft jarenlang op diverse ziekenhuisafdelingen gewerkt. Daarna heeft ze onder meer gewerkt aan positionering van farmaceutische producten bij medisch specialisten en verpleegkundigen en aan de marktintroductie van een nieuw testsysteem bij Nederlandse ziekenhuizen. Bij al die functies is duidelijke overdracht van klinisch relevante informatie belangrijk gebleken. Sinds november 2019 is Jolien Prolira’s klinische applicatie team komen versterken.


  Is uw interesse gewekt of heeft u vragen?

  Neem dan gerust contact met ons op!


   E-learning

   Prolira biedt gratis 3 e-learning modules aan, van elk ca 10 minuten,
   die informatief en interactief zijn, onder andere omdat er video’s in zijn verwerkt:

   1. voor verpleegkundigen: delirium en acute encefalopathie
   2. voor artsen: delirium
   3. voor zorgprofessionals: Prolira-DeltaScan gebruik

   of neem contact met ons op

   DeltaScan® is an EU registered trademark (Certificate Nr 018280613)

   Prolira BV
   Hoofdkantoor:
   IJsselburcht 3
   6825 BS Arnhem
   The Netherlands


   Bezoekadres:
   Padualaan 8
   3584 CH Utrecht
   The Netherlands


   T.
   E.W.


   +31 (0)85 060 1656
   info@prolira.com
   www.prolira.com


   Prolira’s privacyverklaring
   Cookieverklaring