• „PERFECT FIT“: ORION Pharma gaat DeltaScan® vermarkten in Duitsland

  ORION Pharma en Prolira vullen elkaar perfect aan bij de vroegtijdige opsporing van acute encefalopathie en delirium. De samenwerking is bezegeld in juni 2021. ORION Pharma neemt met onmiddellijke ingang de marketing van het baanbrekende medische product Prolira-DeltaScan® in heel Duitsland over. Met behulp van de modernste EEG-technologie onderzoekt DeltaScan® de hersenstatus van patiënten rechtstreeks aan het ziekenhuisbed en detecteert binnen enkele minuten objectief mogelijke tekenen van acute encefalopathie en delirium.

  Regelmatige bewaking van de hersenen is, net als bewaking van andere vitale organen, van het grootste belang. Objectieve conclusies over de toestand van de hersenen waren tot nu toe echter moeilijk te trekken, omdat artsen en verpleegkundigen alleen scoringsinstrumenten zoals de CAM-ICU tot hun beschikking hadden, en die namen onvermijdelijk ook de subjectieve perceptie van degenen die de patiënt behandelen in aanmerking. DeltaScan® dicht nu deze kloof.

  DeltaScan® is een CE-gecertificeerd apparaat en wordt al gebruikt in ziekenhuizen in Nederland, Duitsland en Oostenrijk, vooral op de intensive care, cardiothoracale chirurgie, (geriatrische) traumatologie en spoedeisende hulp afdelingen.

  ORION Pharma is een specialist op het gebied van Intensive Care, met vele jaren ervaring in deliermanagement, preventie en intensieve zorg. De succesvolle introducties van dexdor® (dexmedetomidine) en SIMDAX® (levosimendan) zijn het bewijs van deze expertise. Als jarenlange partner van cardiologen, hartchirurgen, anesthesisten en intensive care artsen, intensive care verpleegkundigen en ziekenhuisapothekers geniet ORION Pharma in heel Europa een goede reputatie.

  “De samenwerking met Prolira onderstreept ons engagement als toonaangevende partner in Intensive Care en verbetert duurzaam de resultaten in Intensive Care, bijvoorbeeld na hartchirurgie of bij geriatrische traumapatiënten,” zegt Dr Robert Borgdorf, Managing Director van ORION Pharma Central Europe. Dr. Markus Gutschow, Business Manager Critical Care, voegt hieraan toe: “Het is altijd ons doel geweest om samen met onze klanten oplossingen te ontwikkelen die ernstig zieke patiënten echt helpen. Met DeltaScan® gaan we consequent verder op onze weg in deliermanagement.”

  Het innovatieve internationale medtech bedrijf Prolira heeft DeltaScan® ontwikkeld als spin-off van het Universitair Medisch Centrum Utrecht. “Wij hebben DeltaScan ontwikkeld om te kunnen voorzien in de klinische behoefte aan objectieve hersenmonitoring. DeltaScan® is het eerste en enige bedside EEG device voor routinematige hersenmonitoring. De hersenen zijn ons centrale orgaan; ze verschaffen essentiële informatie over de toestand van de patiënt. Elk jaar doen zich in de VS en Europa tot 10 miljoen gevallen van acuut hersenfalen voor. Deze enorme patiëntenpopulatie heeft baat bij vroegtijdige detectie en monitoring van acute encefalopathie en delirium,” zegt Rutger van Merkerk, MsC, PhD, CEO en oprichter van Prolira. “ORION Pharma en Prolira zijn een echte ‘perfect fit’, dus we verwachten dat de samenwerking zal leiden tot een bredere en snellere verspreiding van DeltaScan® om de uitkomst van deze hoog-risicopatiënten te verbeteren,” bevestigt Sjoerd Kruijff, Hoofd Sales & Marketing bij Prolira.

  DeltaScan® is an EU registered trademark (Certificate Nr 018280613) Versie 2.0

  Postal address (for every letter/parcel/package):
  Prolira BV, Kruytgebouw, UInc
  Winthontlaan 30C
  3526 KV Utrecht
  The Netherlands

  Visiting address:
  Prolira BV
  Padualaan 8, Kruytgebouw
  3584 CH Utrecht


  T
  EW


  +31 (0)85 060 1656
  info@prolira.com
  www.prolira.com