• Engels
  • Duits
 • DeltaScan

  Betere patiëntenzorg door objectieve detectie & monitoring voor acute encefalopathie en delirium

  DeltaScan, een revolutie voor de zorg

  Zorgverleners, die aan de wieg stonden van DeltaScan, zagen in dat ze het herstel van patiënten zouden kunnen bevorderen door vaker en eerder vat te krijgen op acute encefalopathie en delirium. Betere herkenning is niet alleen gunstig voor de patiënten en hun familieleden, maar ook voor de zorgverleners en budgethouders. Richtlijnen schrijven voor dat patiënten met een verhoogd risico op delirium tenminste eenmaal per dienst gecontroleerd moeten worden.

  Om delirium frequenter en eerder op te sporen, ontwikkelden wij Prolira-DeltaScan. Ons doel is om de kwaliteit van de zorg te verbeteren, want betere opsporing van acute encefelapathie en delirium leidt tot betere uitkomsten van de patiënt, kortere ziekenhuisopnames en een beperking van de zorgkosten. DeltaScan is een objectief medisch hulpmiddel dat werkt op basis van een 1-kanaals EEG-signaal (Elektro-EncefaloGrafie). EEG heeft zich bewezen als een biomarker voor acute encefalopathie en delirium (Bronnen: Van der Kooi et al., 2015, Chest; Hut et al. 2021, Clin Psych and NeuroSci). De DeltaScan Score is een parameter voor acute encefalopathie / delirium.

  In het 1-kanaals EEG, gemaakt met DeltaScan, is duidelijk een verschil te zien tussen de hersenactiviteit van een delirante en een niet-delirante patiënt (Bron: Van der Kooi et al., 2015, Chest). Delirium wordt namelijk gekenmerkt door sterke en sterk vertraagde golven in het EEG (Bronnen: Van der Kooi et al., 2015, Chest / Kimchi et al., 2019, Neurology).
  Deze kenmerkende golven worden polymorfe Deltagolven genoemd (zie figuur 1). Deze polymorfe Deltagolven zijn niet aanwezig als er geen delirium is (zie figuur 2).


  Medisch apparaat gebaseerd op EEG

  Door elke risicopatiënt iedere dienst te meten met DeltaScan, wordt de naleving van de richtlijn delirium bevorderd. Het gebruik van DeltaScan zorgt er bovendien voor, dat de resultaten van deze controles op een praktische en nauwkeurige manier gecommuniceerd kunnen worden en gedocumenteerd worden in het Electronisch Patiënten Dossier (EPD). Prolira kan ziekenhuisafdelingen ondersteunen bij aanpassing van het EPD, om registratie te vergemakkelijken.

  EEG-registratie zonder delirium

  EEG-registratie met delirium


  Is uw interesse gewekt of heeft u vragen?

  Neem dan gerust contact met ons op!


   E-learning

   Prolira biedt gratis 3 e-learning modules aan, van elk ca 10 minuten,
   die informatief en interactief zijn, onder andere omdat er video’s in zijn verwerkt:

   1. voor verpleegkundigen: delirium en acute encefalopathie
   2. voor artsen: delirium
   3. voor zorgprofessionals: Prolira-DeltaScan gebruik

   of neem contact met ons op

   Het detecteren en monitoren van de hersenen

   Ten opzichte van de huidige subjectieve screeningsmethoden voor delirium, beoogt DeltaScan de “patient journey” van risico-patiënten* te verbeteren.
   *: veel ziekenhuisafdelingen rekenen alle VMS positief gescreende patiënten hiertoe, of alle 70+ jarigen


   Het gebruik van DeltaScan

   In deze korte film wordt uitgelegd hoe DeltaScan gebruikt dient te worden.


   Heeft u een specifieke vraag?

   Neem dan gerust contact met ons op!


    DeltaScan® is an EU registered trademark (Certificate Nr 018280613)

    Prolira BV
    Hoofdkantoor:
    IJsselburcht 3
    6825 BS Arnhem
    The Netherlands


    Bezoekadres:
    Padualaan 8
    3584 CH Utrecht
    The Netherlands


    T.
    E.W.


    +31 (0)85 060 1656
    info@prolira.com
    www.prolira.com