Prolira-DeltaScan

Betere patiëntenzorg door objectieve detectie en monitoring voor delirium

DeltaScan, een revolutie voor deliriumzorg

Zorgverleners, die aan de wieg stonden van DeltaScan, zagen in dat ze het herstel van patiënten zouden kunnen bevorderen door vaker en eerder vat te krijgen op delirium. Betere herkenning is niet alleen gunstig voor de patiënten en hun familieleden, maar ook voor de zorgverleners en budgethouders. Richtlijnen schrijven voor dat patiënten met een verhoogd risico op een delirium tenminste eenmaal per dienst gecontroleerd moeten worden.

Om delirium meer frequent en eerder op te sporen, ontwikkelden wij Prolira-DeltaScan. Ons doel is om de kwaliteit van de zorg te verbeteren, want betere opsporing van delirium leidt tot betere uitkomsten van de patiënt, kortere ziekenhuisopnames en een beperking van de zorgkosten. DeltaScan is een objectief medisch hulpmiddel dat werkt op basis van een 1-kanaals EEG-signaal (Elektro-encefalografie). EEG heeft zich bewezen als een biomarker voor delirium (Bron: Van der Kooi et al., 2015, Chest). De uitslag van DeltaScan is een parameter voor delirium.

In het 1-kanaals EEG, gemaakt met DeltaScan, is duidelijk een verschil te zien tussen een delirante en een niet-delirante patiënt (Bron: Van der Kooi et al., 2015, Chest). Delirium wordt namelijk gekenmerkt door sterke en sterk vertraagde golven in een EEG (Bron: Van der Kooi et al., 2015, Chest / Kimchi et al., 2019, Neurology).

Deze golven worden polymorfe Deltagolven genoemd (zie figuur 1). Deze golven zijn niet aanwezig als er geen delirium is (zie figuur 2).

Medisch apparaat gebaseerd op EEG

Door elke risicopatiënt iedere dienst te meten met DeltaScan, wordt de naleving van richtlijn delirium bevorderd. Het gebruik van DeltaScan zorgt er bovendien voor dat de resultaten van deze controles op een praktische en nauwkeurige manier gedocumenteerd en gecommuniceerd kunnen worden in het EPD. Wij kunnen u ondersteunen om aanpassingen in uw EPD te maken die registratie vergemakkelijken.

EEG-registratie zonder delirium

EEG-registratie met delirium

Kom meer te weten over delirium via onze e-learning modules

Het detecteren en monitoren voor delirium

Ten opzichte van de huidige subjectieve screeningsmethoden voor delirium,
beoogt DeltaScan de “patient journey” van risicopatiënten (bijv. VMS positief) te verbeteren.

"

Het gebruik van DeltaScan

In de onderstaande korte film wordt uitgelegd hoe DeltaScan gebruikt dient te worden.

Hebt u nog vragen of is uw interesse gewekt?

Ik wil een afspraak maken met een productspecialist

Revisie nummer: 1.               

DeltaScan is an EU registered trademark with Certificate No 018280613

Prolira BV
Hoofdkantoor:
IJsselburcht 3 
6825BS Arnhem
The Netherlands      

 

Bezoekadres:
Padualaan 8
3584CH Utrecht
The Netherlands

 

T. +31 (0)85 06 01 656
E.  Info@prolira.com
W. www.prolira.com

error: Content is protected !!